RTP-logotyp
Västerås lokalförening
Medlemsinloggning

 

Sök på rtp.se


Bli medlem

Dela din berättelse och påverka

NRH har förlängt svarstiden för att samla in så många patientberättelser som möjligt on-line.
Dessa vill vi delge socialstyrelsen, riksdag och regering.

För att dela din historia behöver du endast fylla i kontaktuppgifter samt ett kort budskap till socialstyrelsen. Givetvis är vi tacksamma om även övriga frågor besvaras men NRH ser hellre att många skickar in en kommentar till socialstyrelsen än att få besvarar alla frågor utförligt. Ni kan i formuläret klicka för det ni godkänner skall publiceras.

Svara via förenklat svarsformulär klicka här

NRH välkomnar också delade erfarenheter från vårdpersonal, anhöriga och närstående.

Länk till ”Dela din beättelse och påverka”(NRH-s startsida)

http://nackskada.se/vaelkommen/

Länk till förenklat svarsformulär:

https://docs.google.com/forms/RTP-medlem hoppas på ändring i högsta domstolen.

Läs artikeln från VLT HÄR

RTP-medlem nekas prövningstillstånd i högsta domstolen

Läs artikeln från VLT HÄRInformation från Försäkringskassans hemsida.
För att läsa den,  klicka på länken här nedanför.

Förändrad handläggning påverkar utbetalningar under utredningstidNu äntligen finns den efterfrågade rapporten angående försäkringsbolagens personskadereglering tillgänglig.

Läs rapporten HÄR

Vill du beställa rapporten klicka HÄRStor okunskap om nackskador. Under tre dagar samlas expertis från stora delar av världen i Gävle för att prata om nackskador.

Se ett inslag och läs mer HÄRRegeringsbeslut gällande nytt uppdrag till Finansinspektionen att granska försäkringsbolagen.

Läs beslutet HÄRInsatser för personer med trafik- och olycksfallsskador.

Läs mer HÄRKUNSKAPSNÄTET

Nu söker vi deltagare till fler workshops i Kunskapsnätet.

Helgen den 23-24 april går den andra workshopen av stapeln i Höör, den tredje workshopen kommer att vara den 11-12 juni i Ljungskile och den fjärde den 27-28 augusti i Skellefteå. Vi planerar ytterligare en workshop i november någonstans i Västmanland eller Värmland.

För mer information, klicka HÄRLäs Hillevi Larssons blogginlägg

Oberoende organ för bedömning av personskadorEn patientförening där man gärna stannar

I Personskadeförbundet RTP, Västerås lokalförening ska du känna dig välkommen oavsett omfattningen av din skada. Talesättet "Ensam är stark" är inget vi tror på inom föreningen. Istället jobbar vi utifrån en önskan om att omvandla de erfarenheter våra medlemmar har så att kunskapen når de medlemmar som behöver stöttning. På ett positivt sätt kan man dra lärdom av varandras erfarenheter.

Tillsammans är vi starka, både vad gäller påverkansarbete gentemot politiker samt när det gäller funderingar kring tex försäkringskassa eller nya behandlingsmetoder.

Bortsett från erfarenhetsutbytet finns en mängd olika aktiviteter att delta i. Du deltar naturligtvis helt utifrån dina förutsättningar och för att även medlemmar som arbetar ska kunna delta förläggs vissa aktiviteter till kvällar och helger. Våra medlemmar är alltid välkomna med egna önskemål och bortsett från de fasta aktiviteterna vi har kommer nya aktiviteter upp.

Västerås lokalförening är en aktiv förening med ca 300 medlemmar som drivs helt ideellt. Förutom en fördelning över de olika skadegrupperna är föreningen även beroende av våra fantastiska stödmedlemmar. Detta är personer som genom bekanta eller släktingar fått upp ögonen för föreningens viktiga påverkansarbete och trevliga aktiviteter och bestämt sig för att stödja Västerås lokalförening.
Känner du någon som vill bli medlem eller kanske vill stödja vårt viktiga arbete klicka HÄR

Hos oss är Du inte ensam!