RTP-logotyp
Stockholms läns distrikt, RTP-S
Sök på rtp.se


Bli medlem
RTP-medlem ställde ut på Edsviks konsthall


Eva Björk Hamne, RTP-medlem från Stockholm växte upp i en liten by i Hälsingland, en uppväxt som präglades starkt av hennes egen polio, en förvirrad mor och ett hem i kaos. Hon berättar själv om en mor som istället för att bli glad när en ung Eva kom hem med en bukett blommor, så slängde hon ut dem genom fönstret. Blommorna skulle ju trots allt med all säkerhet komma att vissna och skräpa ned. I fortsättningen gick Eva med blommorna till grannfrun Kari istället. Den trygghet hennes egna hem saknade fann hon där.

Som vuxen eftersträvar Eva Björk Hamne att skapa en idyll som hennes egen uppväxt inte kunde ge henne. I hennes målningar är blombuketter ett återkommande motiv. Kanske som ett minne tillbaka till värmen i grannen Karis kök. Där blommorna alltid placerades i en tillbringare mitt på köksbordet, på en handduk med manglade veck.

I RTP-S Aktuellt nr. 2-2017 kommer du som medlem att kunna läsa mer om Eva och hennes utställningar.

Läs mer om Eva:

https://mitti.se/noje/kultur/hyllning-edsvik-konsthall/?omrade=sollentuna

https://mitti.se/nyheter/vasastans-storsta-tantfantast/?omrade=hela-stockholm

Den 25 februari - 19 mars 2017 ställde Eva ut på Edsviks konsthall i Sollentuna. Vernissage var lördagen den 25 februari med invigning kl. 13.00 av konsthallschefen Ricardo Donoso.