RTP-logotyp
Göteborgs lokalförening
Sök på rtp.se


Bli medlem

Välkommen till Göteborgs lokalförening i Personskadeförbundet RTP

- på Sveriges framsida!

Personskadeförbundet RTP arbetar med att ge råd och stöd till dig som har en förvärvad skada, är nack-, hjärn-, ryggmärgs- eller polioskadad eller amputerad.

Vi är cirka sjuhundra medlemmar i lokalföreningen. De flesta har skadats i trafiken, genom olycksfall eller av polio. Även du som anhörig kan vara medlem eller bara stödja oss.
Om du vill stödja vårt ideella arbete med pengar är bankgirot nr 5041-0943.
Lokalföreningen omfattar följande kommuner: Göteborg, Härryda, Kungälv, Lysekil, Munkedal, Mölndal,Orust, Partille, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Tanum, Tjörn, Uddevalla och Öckerö.
 
Aktuellt från lokalföreningen

 

ÅRSMÖTEN 2017

  • Göteborgs lokalförening i Personskadeförbundet RTP kommer att ha sitt årsmöte den 14 mars kl. 18 i lokal Kungen på Dalheimers Hus i Göteborg.
  • Personskadeförbundet RTP, Göteborgs- och Bohus distrikt, kommer    att ha sitt årsmöte den 30 mars kl. 18 i lokal Kungen på Dalheimers Hus.

Behöriga kommer att få kallelse.


Vill du göra något nytt och roligt i vinter?
Kom och åk skridskokälke med oss i Skrinnarhallen på Ruddalens isbanor i Västra Frölunda!!

Personskadeförbundet RTP och RBU ( Riksförbundet för rörelsehindrade barn & unga ) arrangerar skridskokälkeåkning  för funktionshindrade barn och vuxna på följande lördagar mellan kl 10.45-12.45:

2016 10 12; 2017 01 14; 2017 01 28; 2017 02 04;

2017 02 25; 2017 03 11. ( reservation för ändringar )

Våra ledare på plats kan hjälpa till vid förflyttningar mellan rullstol och skridskokälke, instruera och justera utrustningen.

Avgifter: 50:- per deltagare + entré till Ruddalen 30:- ( barn under 7 år gratis )

Avgiften 50:- betalas till Personskadeförbundet RTP:s bankgiro 5041-0943, märk betalningen ” skridskokälke” och ange ditt namn.

Anmälan: Anmälan och frågor mm skickar du via mail till ingrid.tegvald@gmail.com eller ring 031-44 60 62 el. 070-601 33 31 eller till patrik.tropp@gmail.com eller ring 031-27 27 68 el. 070 550 82 70 .

Välkommen


65-årsjubileum på Långedrags värdshus

Den 28 oktober anordnade Personskadeförbundet RTP, Göteborgs- och Bohus distrikt, en jubileumsfest på Långedrags värdshus i samband med att föreningen fyller 65 år i år. Det var musik, dans och en superb trerätters middag.

 

Lokalföreningens ordförande Janne Albinsson med sonen Patrik som brukar vara med och hjälpa till vid våra aktiviteter.

 

Här ser man Ingrid Tegvald (ledamot i distriktsstyrelsen), Matti Frondelius   och Désirée von Essen göra processen kort med den delikata efterrätten.

 

Bandet Nightlive, med Bjarne Sund och Niclas Löfdahl, spelade sköna låtar    ända in på småtimmarna.

 

Olivia Mukii och Marija Kupresanin hänger glatt med i musiken.

 

Här var det livat! Birgitta Olsson och Mai-Britt Larsson (ledamot i lokalföreningens styrelse) hänger också med i musiken.

 

Marianne Gullberg och Birgitta Svensson (ansvarig för poliogruppen) ser        ut att ha det bra.

 

Hörde jag skål! Carina Åslund och Sandra Nilssen.  

 

Här är alla samlade till bords för en munter afton i glada vänners lag. 

Fantastiskt god mat med hummersoppa och skaldjurstartar till förrätt, smörstekt torskrygg med rostad hummersås till varmrätt samt vanilj- och citruspannacotta med smultronsorbet  till efterrätt.


En eftermiddag om polio och kafferep

Personskadeförbundet RTP fyller 70 år i år. Det firade Personskadeförbundet i Göteborg med att den 4 oktober bjuda in till en informationsdag om polio och ett kafferep. Vi firade även vår RTP-dag i samband med detta som inföll den 22 september.

Inbjudna var Professor Katharina Stibrant Sunnerhagen från Sahlgrenska universitetssjukhuset, sektionen för klinisk neurovetenskap, och leg. sjukgymnasten Anne-Marie Sjögren som arbetar på Slottsskogens sjukgymnastik.  

Professor Katharina Stibrant Sunnerhagen delade med sig av sina medicinska kunskaper om postpolio. Sjukgymnasten Anne-Marie Sjögren föreläste om diagnosen polio och fysisk träning ur ett brukarperspektiv.

För dem som vill ha en kopia av Katharina Stibrant Sunnerhagens presentation går det bra att höra av sig till föreningens kansli på 031-12 61 20.

Ett femtiotal åhörare var på plats och många hade frågor att ställa.

Håkan Hägg, ordförande i Göteborgs- och Bohus distrikt av Personskadeförbundet, inledningstalade och hälsade gästerna välkomna. 

Håkan Hägg

Det var trångt i lokalen när alla väl kommit på plats.

 

Professor Katharina Stibrant Sunnerhagen bidrog med en väl genomtänkt bild av en födelsedagstårta på 70-årsdagen.

 

Då dagen till ära inföll på kanelbullens dag blev det givetvis både kakor och kanelbullar i mängd på det efterföljande kafferepet.


 RTP-dagen med jubileumsstuk

Varje år arrangerar vi RTP-dagen på Spinalhälsan på Högsbo sjukhus i Göteborg för att lämna information om förbundets verksamhet och förhoppningsvis få nya medlemmar.

Spinalhälsan är en rehabträffpunkt, öppen på måndagseftermiddagar, för ryggmärgsskadade där man kan träna enskilt och i grupp, få råd och dåd från arbets- och fysioterapeuter och inte minst träffa nya och gamla ryggmärgsskadade vänner.

I år gjorde vi en Jubileumsvariant av informationsdagen och bjöd på speciella RTP designade tårtor, en för det 70 årsfirande förbundet och en för det 65 årsfirande distriktet.Telefon: 031 - 12 61 20

Telefontid: måndag, tisdag och torsdag kl 13 - 17


Klicka gärna in på  Dalheimers Hus för info om pågående aktiviteter. 


Vill du ha nyhetsbrev via e-post och påminnelse om aktiviteter ?

Anmäl din mail adress via e-post till rtpgbg@telia.com och skriv "nyhetsbrev" i ämnesraden.