RTP-logotyp
Göteborgs lokalförening
Sök på rtp.se


Bli medlem

Välkommen till Göteborgs lokalförening i Personskadeförbundet RTP

- på Sveriges framsida!

Personskadeförbundet RTP arbetar med att ge råd och stöd till dig som har en förvärvad skada, är nack-, hjärn-, ryggmärgs- eller polioskadad eller amputerad.

Vi är cirka sjuhundra medlemmar i lokalföreningen. De flesta har skadats i trafiken, genom olycksfall eller av polio. Även du som anhörig kan vara medlem eller bara stödja oss.
Om du vill stödja vårt ideella arbete med pengar är bankgirot nr 5041-0943.
Lokalföreningen omfattar följande kommuner: Göteborg, Härryda, Kungälv, Lysekil, Munkedal, Mölndal,Orust, Partille, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Tanum, Tjörn, Uddevalla och Öckerö.
 
Aktuellt från lokalföreningen
En eftermiddag om polio och kafferep

Personskadeförbundet RTP fyller 70 år i år. Det firade Personskadeförbundet i Göteborg med att den 4 oktober bjuda in till en informationsdag om polio och ett kafferep. Vi firade även vår RTP-dag i samband med detta som inföll den 22 september.

Inbjudna var Professor Katharina Stibrant Sunnerhagen från Sahlgrenska universitetssjukhuset, sektionen för klinisk neurovetenskap, och leg. sjukgymnasten Anne-Marie Sjögren som arbetar på Slottsskogens sjukgymnastik.  

Professor Katharina Stibrant Sunnerhagen delade med sig av sina medicinska kunskaper om postpolio. Sjukgymnasten Anne-Marie Sjögren föreläste om diagnosen polio och fysisk träning ur ett brukarperspektiv.

För dem som vill ha en kopia av Katharina Stibrant Sunnerhagens presentation går det bra att höra av sig till föreningens kansli på 031-12 61 20.

Ett femtiotal åhörare var på plats och många hade frågor att ställa.

Håkan Hägg, ordförande i Göteborgs- och Bohus distrikt av Personskadeförbundet, inledningstalade och hälsade gästerna välkomna. 

Håkan Hägg

Det var trångt i lokalen när alla väl kommit på plats.

 

Professor Katharina Stibrant Sunnerhagen bidrog med en väl genomtänkt bild av en födelsedagstårta på 70-årsdagen.

 

Då dagen till ära inföll på kanelbullens dag blev det givetvis både kakor och kanelbullar i mängd på det efterföljande kafferepet.


Vi firade förbundets och distriktets födelsedagar med Kajakpaddling och kafferep för gamla och nya medlemmar

Lördagen 30.7 var vi ett gäng på 10 personer som paddlade runt Bohus fästning i Kungälv. Flatö kajakförening kom med kajaker och paddlingsledare. Kungälvs roddklubb lånade ut sin brygga och sitt klubbhus.

Vädret var underbart, humöret på topp och fästningen var imponerande från alla sina sidor.

Efter paddlingen firade vi förbundets 70 årsdag och distriktets 65 årsdag (egentligen den gamla länsföreningen som sedermera blev distriktet) med kafferep intill bryggan i strålande solsken.

Kajakpaddling med kafferep 2016Telefon: 031 - 12 61 20

Telefontid: måndag, tisdag och torsdag kl 13 - 17


Klicka gärna in på  Dalheimers Hus för info om pågående aktiviteter. 


Vill du ha nyhetsbrev via e-post och påminnelse om aktiviteter ?

Anmäl din mail adress via e-post till rtpgbg@telia.com och skriv "nyhetsbrev" i ämnesraden.